Koolvis met worteltjes

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1418 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten
  2. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze, snijdt 1 ei in partjes en prak de andere met een vork fijn
  3. Maak de ui schoon en snipper deze
  4. Breng in een pan een 2 deciliter water met de ui, peterselie en wat zout aan de kook
  5. Leg de vis hierin, draai de hittebron laag en stoof de vis in ongeveer 10 minuten gaar
  6. Maak de worteltjes schoon, snijdt ze in stukjes en kook ze in een pan met een beetje water, zout, suiker en tijm gaar
  7. Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door
  8. Giet beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat
  9. Voeg dan het geprakte ei en wat peper en zout toe
  10. Schep de vis met een schuimspaan uit de pan en leg deze op een schaal
  11. Giet de worteltjes af en leg deze rondom de vis
  12. Giet de saus over de visschotel en garneer met de partjes ei
  13. Lekker met aardappelpuree

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha