Kreeft gekookt

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2226 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem je allergrootste pan en vul hem voor ¾ met water, doe daar ca
  2. 1 el citroensap bij en breng dit aan de kook
  3. Als het water goed kookt de kreeft erin doen en op hoog vuur houden tot het weer goed kookt
  4. Vervolgens het vuur temperen en ca
  5. 20-25 min
  6. door laten koken
  7. Intussen de helft van het zakje saus oplossen in ca 150 cc water
  8. Het blikje zalm openen uit laten lekken en toevoegen zonder "graten" (koud )
  9. Dan het glas wijn (100 cc) toevoegen, een ruime theelepel citroensap en na goed mengen langzaam opwarmen
  10. Net niet laten koken, blijven roeren
  11. ¾ de van de Dille fijn snijden (niet te fijn) en toevoegen vervolgens de garnalen ook toevoegen
  12. Nu evt naar smaak peper en zout toevoegen
  13. Als het geheel weer warm is afzetten
  14. Intussen is de kreeft ook gaar en handelbaar (iets afgekoeld)
  15. Exact over het midden door snijden (zagen) en de kieuw-holte schoon maken
  16. (voorin bij de kop) De twee helften in een oven/magnetron schaal draperen met de holtes naar boven
  17. Die opvullen met de saus, mag best ruim overgieten
  18. Opmaken met de resten dille en de peterselie en bij voorkeur even (2-4 min) opwarmen in de magnetron of in een oven van 150 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha