Langoustine met peper en limoen-tijmboter

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2061 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Knip de tijm fijn
  2. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit
  3. Roer de boter zacht
  4. Pers er 2 teentjes knoflook boven en voeg limoenschil en -sap, honing, tijm, zout en peper toe
  5. Spreid een stuk alufolie neer, leg in het midden de boter en rol op, laat in de koelkast minstens 2 uur opstijven
  6. Snij de prei in dunne ringen
  7. Roer olie en zout door elkaar en pers er een teentje knoflook boven uit
  8. Verwarm 4 platte borden voor
  9. Laat de gedroogde peperkorrels wellen in een kommetje heet water
  10. Ontdooi de langoustine als ze bevroren waren, dep ze droog met keukenpapier
  11. Bestrijk aan alle kanten met het oliemengsel
  12. Verdeel het over 2 grote koekenpannen en bak 10 minuten op matig vuur
  13. keer ze en voeg prei en peperkorrels toe, bak nog 10 minuten zachtjes
  14. Verwijder de folie van de boter en snij in plakjes
  15. Verdeel de langoustines, prei en peper over de borden en verdeel de boter in het midden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha