Langoustines Oostendse

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 891 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontdoe de langoustines van het schild
  2. Maak in een pan een saus van de boter, de bloem, zout en peper en laat de saus gaar worden met een scheutje lauwe melk
  3. Roer voortdurend met een houten lepel
  4. Voeg beetje bij beetje het bier toe en blijf roeren tot een gladde, gebonden saus is ontstaan
  5. Voeg nu het losgeklopte eigeel toe en blijf roeren
  6. Sla het eiwit stijf, voeg het aan de saus toe en meng alles goed door elkaar
  7. Al deze handelingen moeten op zeer laag vuur geschieden
  8. Kunt u uw vuur niet laag genoeg krijgen, bereid de saus dan au bain-marie
  9. Voeg aan de saus, die nu gereed is, de schoongemaakte langoustines toe
  10. Zet de pan nog enkele ogenblikken op zacht vuur en laat alles goed warm worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha