Langoustines met kruiden appelbeignets etc

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1053 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Taboul? van Bretonse langoustines met kruiden, kerrie uit Madras en appelbeignets Verwijder van de ongekookte langoustines de schaal tot aan de laatste ring en het uiteinde van de staart
  2. Maak een inkeping aan de rugzijde en verwijder het darmkanaal
  3. Bewaar de langoustines op een koele plaats
  4. Schil de wortel en de rode paprika
  5. Snijd de wortel en de halve courgette in een fijne brunoise
  6. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadjes
  7. Snijd, voor de afwerking 20 st ruitvormige stukjes uit de paprika en hak het overige gedeelte fijner
  8. Schil de appel, verdeel hem in vier partjes en verwijder het klokhuis
  9. Snijdt elk partje in vieren en bak deze even op in een pan met een klontje boter
  10. Snijd uit elk brik-blaadje zestien cirkels van vier cm
  11. diameter
  12. Beleg elke cirkel met een stukje appel
  13. Bestrijk de randen van het deeg met geklopt eiwit en vouw de schijfjes dicht zoals bij ravioli
  14. Bak ze in een hete frituur
  15. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier en houd ze warm
  16. Giet de fumet, de witte wijn en de kerriepoeder in een steelpan en laat het vocht tot de helft reduceren
  17. Voeg hierbij de room en laat opnieuw tot de helft inkoken
  18. Verwarm de kippenbouillon
  19. Meng in een kom de taboul? met de brunoise van groenten en de fijn gehakte sjalot
  20. Overgiet met de kokende kippenbouillon, kruid met peper en zout
  21. Bind het geheel met een klontje boter en voeg er de fijn gehakte peterselie en het bieslook bij
  22. Houd alles warm
  23. Bruin de resterende boter met een scheutje olijfolie in de pan
  24. Kruid met gemalen peper en zout en bak de langoustines heel even aan beide kanten
  25. Opgelet: langoustines zijn snel gaar en mogen hun knapperigheid niet verliezen
  26. Haal de langoustines uit de pan en dep ze droog met keukenpapier
  27. Verwarm de saus en bind deze met een klontje boter
  28. Breng op smaak naar behoefte
  29. Verdeel de taboul? in een cirkel en prik er enkele takjes kruiden in
  30. Schik de langoustines rondom de taboul?, versier met de stukjes paprika, de appelbeignets en nappeer met de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha