Maki sushi traditioneel

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2535 x
  • Reacties: 5 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. A
  2. Het zeewier Er bestaan verschillende soorten zeewier, zoals kombu dat wordt gebruikt om bouillon van te trekken en wakame dat "nat" (bijv
  3. in de soep) wordt gegeten; maar voor sushi gebruikt u nori dat wordt verkocht in vierkante plakken
  4. Het wordt gemaakt door een bepaald soort zeewier grof te malen, dit in water op te lossen en dan op een zeef uit het water te scheppen en te laten drogen
  5. B
  6. Het gereedschap Om het zeewier op te rollen gebruikt u een "makisu"; dat is een matje, gemaakt van lange dunne stukjes bamboe die met touwtjes aan elkaar zijn gebonden
  7. Een makisu is ongeveer 20 x 20 cm; een plak nori is ietsje kleiner
  8. U heeft een makisu nodig, want u kunt de nori niet met uw handen oprollen; daarvoor plakt het te veel
  9. Als het goed is, wordt een makisu aan één kant met een wat breder bamboestokje afgesloten
  10. Makisu kosten bijna niets en zijn in de toko verkrijgbaar
  11. C
  12. De rijst De rijst wordt net zo bereid als voor gewone sushi (zie het basisrecept)
  13. Zo mogelijk moet u de rijst ietsje zuurder klaarmaken dan voor gewone sushi
  14. Leg de makisu neer, leg daarop het zeewier, daarop de rijst, daarop de ingrediënten (zie hieronder) en rol het matje dan op
  15. D
  16. De handigheidjes De trucs van het oprollen zijn als volgt: 1
  17. leg de makisu neer met het brede stokje naar u toe
  18. 2
  19. leg het zeewier neer met de glimmende kant naar beneden
  20. 3
  21. leg niet te veel rijst op het zeewier, anders krijgt u het niet opgerold
  22. 4
  23. laat een stukje zeewier open (dus leg er geen rijst op) van ± 1/2 cm aan de nabije kant en van ± 2 cm aan de verre kant
  24. 5
  25. leg de ingrediënten op de rijst vanaf een punt op ± 2/3 vanaf de verre kant van het zeewier, naar beneden toe naast elkaar
  26. Leg de vulling dus in een streep over de breedte van de plak rijst
  27. 6
  28. Schuif uw duimen onder de makisu, houd met uw vingers de ingrediënten op hun plaats en pas de boven- en onderkant van de uitgespreide rijst op elkaar
  29. 7
  30. Rol het Dan op met de bovenkant (dus wat na het "vouwen" onder punt 6 bovenop ligt; was de "nabije kant") naar binnen en de onderkant daar overheen
  31. Nori plakt nogal, dus het plakt vanzelf aan elkaar
  32. Rol stevig en druk het af en toe met uw vinger aan de zijkanten een beetje aan, zodat de rijst er niet uitvalt
  33. 8
  34. Rol de makisu één keer bijna helemaal los en rol hem dan nog eens op
  35. 9
  36. Snijd de sushi met een heel scherp mes in plakken (u moet niet te hard moeten duwen, want dan duwt u de sushi plat)
  37. Een trucje is om het mes regelmatig met een vochtige doek af te nemen
  38. De ingrediënten die u voor het oprollen op de rijst moet leggen, verschillen per soort makizsushi

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (5)

  • Bezoeker28 dec 2007 om 15:53 Reageer

    hoi

  • Bezoeker28 dec 2007 om 15:53 Reageer

    lekker sushi

  • Bezoeker08 jan 2008 om 15:42 Reageer

    hi hi hi hi

  • Bezoeker08 jan 2008 om 15:43 Reageer

    hallo ik geef deze site een 10 goed he

  • Bezoeker08 jan 2008 om 15:45 Reageer

    leuk dit alles henk


Reageer zelf op dit recept

kaptcha