Makreel met olijfolie en tomaat uit de oven

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2079 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder ingewanden, kieuwen en vinnen of laat uw visleverancier dat doen
  2. Snijd de vis op drie plekken tot op de graat in
  3. Ontvel de tomaten, halveer ze en haal de zaden eruit
  4. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
  5. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes
  6. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een platte grote ovenschaal en voeg hier de geplette knoflooktenen, de ansjovis en de tomatenblokjes aan toe
  7. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout
  8. Bestrooi de makreel met zout en peper, leg ze in de schaal
  9. Strooi er paneermeel over en giet de overgebleven olijfolie erover
  10. Bak 12 tot 15 minuten in een op 220(C voorverwarmde oven
  11. Garneer met partjes citroen en blaadjes peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha