Matelote d Anguilles paling uit de Loire1

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1189 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Marineer 500 g paling in stukken in 3 lepels cognac, 3 lepels olijfolie, zout en peper
  2. Week 200 g gedroogde pruimen in ½ fles Loirewijn
  3. Stoof in die wijn 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 1 wortel en bouquet garni
  4. Zeef de wijn, doe paling en pruimen erbij
  5. Meng 1 lepel boter en 1 lepel bloem (of, als er witte wijn werd gebruikt, 2 dooiers en 6 lepels slagroom met wat wijn losroeren) beetje bij beetje erbij
  6. Haal paling en pruimen eruit en kook in tot saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha