Merlan des Mareyeurs wijting van de visboer

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1004 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Beboter een vuurvaste schaal en doe er 3 gesnipperde sjalotjes, ½ l droge witte muscadet of gros plant en ½ l water in
  2. Vouw 750 g wijtingfilet op met het vel naar binnen, leg in de schaal en bestrooi met zout, peper en peterselie
  3. Dek af met vetvrij papier en zet 8-10 minuten in de oven (200°) tot de vis niet meer transparant is
  4. Giet het vocht in een braadpan en leg de vis op een schotel
  5. Laat het vocht in 5 minuten voor de helft inkoken
  6. Haal van het vuur, 1-2 lepels Dijonmosterd erdoor kloppen, dan afwisselend op laag vuur 125 g koude boter in stukjes erdoor, maar de boter mag niet smelten en olie-achtig worden
  7. Beetje citroensap erdoor
  8. Vis afgieten en saus erover doen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha