Mexicaanse gamba

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1623 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de gamba's onder koud stromend water af en dep ze met keukenpapier droog
  2. Was de peper; rol hem, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes
  3. Was de peterselie en hak hem fijn
  4. Pel de knoflook
  5. Pers een halve limoen uit, snijd de rest in partjes
  6. Verhit de olijfolie in een wok, bak de peper hierin en pers de knoflook erboven uit
  7. Voeg direct de gamba's toe en bak ze op hoog vuur ± 1 minuut
  8. Voeg de peterselie toe en blus de gamba's af met het limoensap en de tequila
  9. Breng eventueel op smaak met zout
  10. Garneer met de partjes limoen
  11. Lekker met brood en een maïs-paprikasalade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha