Mosselen en garnalen in roomsaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 947 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Het idee voor het gerecht is afkomstig uit Frankrijk
  2. Door kookroom te gebruiken, laat de saus zich gemakkelijk binden
  3. Visfond kunt u evenals andere fonds in (jam)potjes in de betere supermarkten kopen
  4. U kunt de fonds beschouwen als een sterk ingedampte bouillon waaraan geen smaakmakers zijn toegevoegd
  5. Maak met behulp van keukenpapier mosselen en garnalen zo droog mogelijk
  6. Verhit in een wok olie en boter
  7. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken
  8. Laat alles even door de pan "walsen"
  9. Fruit de preisnippers 2 minuten Strooi kerriepoeder erover
  10. Roer alles door en voeg onmiddellijk daarna de mosselen bij gedeelten er aan toe
  11. Laat de mosselen niet langer dan 2 minuten onder voortdurend omscheppen bakken
  12. Strooi de garnalen erover en voeg de room toe
  13. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, zolang zachtjes koken tot een licht gebonden saus is verkregen
  14. Voeg naar smaak zout en peper toe
  15. Strooi de helft van de peterselie erover en roer alles nog eenmaal door
  16. Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal
  17. Vermeng de rest van de peterselie met de geraspte kaas en bestrooi het gerecht er mee

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha