Mosselen met uitjes gebakken

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1194 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Het is een vrij klassiek gerecht dat zich bij uitstek leent om in de wok te worden bereid
  2. Laat de reeds gekookte mosselen nooit te lang bakken want dan is de kans groot dat ze taai zullen worden
  3. Maak de mosselen zo droog mogelijk
  4. Gebruik er (veel) keukenpapier voor
  5. Verhit olie en boter in de wok
  6. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken
  7. Laat alles even door de pan "walsen"
  8. Laat de uien in het mengsel zolang fruiten tot ze glazig zien
  9. Roer knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de mosselen bij gedeelten toe
  10. Bak de mosselen, onder voortdurend omscheppen, niet veel langer dan 3 minuten
  11. Strooi er wat zout, peper en peterselie over
  12. Schep alles dan nog enkele malen om
  13. Verdeel de mosselen over voorverwarmde borden
  14. Bestrooi de gerechten met bieslook

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha