Muc don Vietnamese gevulde inktvis

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1853 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij het groen van de lente-uitjes in stukken van 5 cm
  2. Week de soe-oen 5 minuten in koud water, laat uitlekken en knip in stukken van 5 cm
  3. Zeek de judasoren 2 minuten in heet zater tot ze zacht zijn, laat uitlekken, verwijder eventueel harde delen en hak grof
  4. Verwijder tentakels en de kleine 'zij-vleugeltjes' van de inktvis, hak die fijn en zet apart
  5. Verwijder de lange kraakbeenspriet en inktzak (als die er nog inzit) en spoel de inktvissen goed af
  6. Maak een klein sneetje net onder de dichte kant van elke inktvis zodat die met koken niet opzwelt
  7. Meng soe-oen, judasoren, ui, peper en 2/3 van de nuoc mam met de tentakels en vul de inktvis, laat wel wat ruimte over bij de punt en stop ze niet te vol
  8. Verhit de olie, legd e inktvis erin, dek schuin af met een deksel en bak 5 minuten per kant tot ze mooi bruin zijn
  9. Als er wat vulling uitkomt is het niet erg
  10. Giet zoveel mogelijk olie uit de pan
  11. Doe dan de tomaten en rest van de vissaus erbij en sudder, onder af en toe roeren, 2 minuten
  12. Neem van het vuur en meng de lente-ui erdoor

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha