Nigiri sushi traditioneel - variaties

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1339 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - tamago: niet rauw, maar in de vorm van een Japanse omelet
  2. Klop daarvoor 4 grote eieren, ± 5 dl dashi (Japanse bouillon, getrokken van kombu (zeewier) en katsuobushi (gedroogde tonijnschilfers); poeder, verkrijgbaar in de toko), 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel basterdsuiker en 1 theelepel shoyu door elkaar en bak dit op een matig vuur
  3. Stop zodra het niet meer vloeibaar is: u moet het kunnen vouwen, maar het moet nog vochtig zijn
  4. Vouw het een paar keer dubbel, zodat u een pakketje krijgt van 1 1/2-2 cm hoogte
  5. Leg dit op een bamboematje en druk het in een vierkante vorm; snijd er dan blokjes van die iets groter zijn dan de pakketjes sushirijst
  6. Aangezien het nogal dik is, wordt de omelet gewoonlijk met een dun reepje nori aan de rijst vastgebonden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha