Nigiri sushi traditioneel

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1322 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dit is de meest bekende soort sushi
  2. "Nigiru" betekent "knijpen", dus dit zijn knijpsushi, zo genoemd omdat de rijst in kleine rolletjes moet worden geknepen
  3. Het "knijpen" is een kunst op zichzelf
  4. Het moet op de volgende wijze gebeuren: A) Was uw handen goed en spoel ze enkele malen met koud water af, zodat er geen zeepresten meer aan uw vingers zitten
  5. Sla de handen af, droog ze niet af
  6. B) Pak in één keer de juiste hoeveelheid rijst; anders gaat de rijst aan uw vingers plakken en mislukt de sushi
  7. C) Kneed niet te lang, anders gaat de rijst ook aan uw vingers plakken
  8. Een rolletje rijst voor de sushi is ongeveer baksteenvormig (met sterk afgeronde hoeken en kanten), iets korter dan de breedte van uw hand en ongeveer zo breed als de lengte van uw eerste vingerkootje
  9. Zo moet u knijpen: strek uw hand, vouw uw vingers (behalve de duim) naar binnen en vorm het rijstbolletje in het kommetje dat zo ontstaat
  10. In beginsel gebruikt u hiervoor maar één hand, maar als u het voor het eerst doet, is dat nogal moeilijk
  11. Serveer de rijstpakketjes met rauwe vis (bijv
  12. maguro (tonijn), ootoro (tonijn) of chuutoro (tonijn)
  13. Het verschil tussen deze drie wordt gevormd door het gedeelte van de tonijn dat is gebruikt: maguro is dieprood en heel mager, toro is wat witter en vetter
  14. Snijd van de vis schuin op de draad plakjes van ± 1 cm dik; ze moeten iets groter zijn dan de rijstpakketjes
  15. Omdat u de vis rauw eet, moet hij echt "dagvers" zijn
  16. Leg een beetje wasabi op de vis (hoeveelheid naar smaak) en leg de vis op de rijst met de wasabi naar beneden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha