Ovenschotel met tonijn

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 979 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes
  2. Maak de venkel en de sjalotjes schoon en snijd ze eveneens in kleine stukjes
  3. Roerbak de courgettes, venkel en sjalotjes in 1 eetlepel boter gedurende 5 minuten
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe
  5. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  6. Kook 4 eieren hard in 10 minuten
  7. Spoel de zilveruitjes in een zeef af onder de stromende kraan en laat ze uitlekken
  8. Laat de tonijn uitlekken en verdeel die in stukjes
  9. Klop 2 eieren los met de koffiemelk en breng op smaak met zout en peper
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden C
  11. Beboter een glazen ovenschaal
  12. Schep het groentemengsel door de rijst
  13. Schep de tonijn en de zilveruitjes door elkaar
  14. Pel de eieren en snijd ze in plakjes
  15. Doe de helft van het rijstmengsel in de schaal en strijk het glad
  16. Leg de plakjes ei erop en bestrooi met zout en peper
  17. Leg het tonijnmengsel erop en dek het geheel af met de rest van de rijst
  18. Strijk de bovenkant glad en giet de met koffiemelk losgeklopte eieren erover
  19. Dek de schaal af en zet het 35 minuten in het midden van de oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha