Ovenschotel van schol en courgette

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1490 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de scholfilets in repen, bestrooi ze met wat peper en zout en sprenkel er wat citroensap over
  2. Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes
  3. Pel de sjalotjes en het knoflookteentje en snipper deze fijn
  4. Vet een ovenschaal in
  5. Schil de aardappelen en kook ze gaar
  6. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin eventjes de courgette, sjalotjes en knoflook
  7. Schep dan de schol, de tomaatstukjes met het vocht en 2 eetlepels pestosaus erdoor
  8. Schep het vismengsel in de ovenschaal
  9. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, nootmuskaat, peper en wat peterselie door
  10. Schep de aardappelpuree op het vismengsel en strooi er de geraspte kaas over
  11. Zet de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha