Pad Thai mie met garnalen

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1588 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem een stuk tamarindepulp en leg in 50 ml warm water
  2. Werk de pasta met de vingers door het water tot hij gebroken is en alle zaden los zijn
  3. Zeef het mengsel door een fijne zeef en gooi het vezelige materiaal in de zeef weg
  4. Week de mie 1 uur in koud water, giet dan af en zet apart
  5. Verhit de olie in een wok tot hoge temperatuur
  6. Roerbak knoflook, chilis en garnalen 2-3 minuten tot de garnalen net gaar zijn
  7. Roerbak de geklopte eieren dan 2-3 minuten mee tot ze net gaan stollen
  8. Temper het vuur en voeg de mie, vissaus, 2-3 lepels tamarindewater en suiker toe en schep 2 minuten door tot de mie gaar is
  9. Voeg de gedroogde garnalen, mierikswortel, de helft van de pinda's, de helft van de lente-ui, de helft van de taugeh en alle koriander toe en schep een minuut om
  10. Serveer, bestrooid met de rest van de pinda's, lente-uitjes en taugeh

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha