Pai chiu tung li yu Chinese gevulde karper

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1542 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de rijst, breng 2 dl water aan de kook en voeg de rijst toe
  2. Roer tot het weer kookt en laat de rijst op laag vuur onder een deksel bijna gaar worden
  3. Snijd de karper langs de buik helemaal open en snijd de dikke middengraat eruit
  4. Was de vis en snij het donkere vlies in de buikholte met wat zout weg
  5. Was de vis nog eens en bestrooi aan alle kanten met zout
  6. Giet de rijst in een zeef af en meng met bacon, ui en gember
  7. Naar smaak peper en zout of sojasaus erbij
  8. Verwarm de oven voor op 190 graden
  9. Schep de rijst in de buik van de vis en naai die dicht met enkele groffe steken
  10. Bestrijk een ovenschaal met olie, doe de vis erin en druppel er een lepel olie over
  11. Dek af met deksel of folie en doe in de oven
  12. Doe een fles met 3 dl wijn in een litermaatje en schenk er warm water in zodat de wijn wat opwarmt
  13. Schenk, als de vis 20 minuten in de oven staat, de wijn langs de wand van de ovenschaal erbij
  14. Dek de schaal weer af en laat nog 15-25 minuten in de oven
  15. Dien op gegarneerd met waterkers of veldsla
  16. Meng de rest van de olie met 3 lepels sojasaus en druppel over de vis
  17. Garneer het braadvocht met waterkers of veldsla en geef als soep, of als saus bij de vis

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha