Paling in t groen gerookte

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1468 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de boontjes schoon en leg ze een kwartiertje in koud water
  2. Kook ze vervolgens 5 à 10 minuten in lichtgezouten water, zonder deksel
  3. Houd ze even onder koud water om de kleur te behouden en dep ze droog
  4. Schil de onderste helft van de asperges
  5. Pocheer ze 5 minuten in lichtgezouten water waaraan u een snuifje suiker hebt toegevoegd
  6. Verfris ze onder koud water en dep ze droog
  7. Snijd de punten op 4 cm af
  8. Snijd de stengels in stukjes van 0
  9. 5 cm
  10. Was de kervel, de veldsla, de tuinkers en droog ze
  11. Maak de radijsjes schoon en versnipper ze
  12. Pers de limoen, meng het sap met 4 el olijfolie en een halve theelepel mosterd
  13. Kruid met veel peper en weinig zout
  14. Snijd de paling in stukken van 1 cm en meng ze met de aspergestengels en de boontjes in de vinaigrettesaus
  15. Laat bij het uitscheppen de paling goed uitlekken alvorens op het bord te leggen
  16. Meng nu de rest van de groenten in de vinaigrette
  17. Verdeel over de borden en serveer met Frans brood

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha