Pesmol ikan kembung karper

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1495 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de vis goed schoon en laat hem heel
  2. Wrijf de vis goed in met zout, kunjit en djeruk nipis
  3. Laat even staan, zodat de bumbu doordringt in de vis
  4. Bak de vis daarna in warme olie tot hij een lichtbruine kleur heeft
  5. Leg de vis even opzij en bak de bumbu, sereh en het salam blad ook even tot het een lekkere geur geeft
  6. Schenk er het water bij en laat het koken tot het een beetje dik wordt
  7. Voeg daarna de azijn, rode uien, cabe rawit en cabe mereh (rode cabe) toe
  8. Leg de reeds gebakken vis er weer bij en laat hem nog even meekoken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha