Pladijs schol op een vleugje nostalgie

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1009 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Versnijd de prei in de lengte en blancheer er 2 linten van
  2. Snijd de overige prei in zeer fijne juliƫnne en bak die in wat olie
  3. Kook de aardappelen en pureer ze
  4. Versnijd het gerookte spek in zeer kleine brunoise en bak het even aan
  5. Hak de zuring fijn
  6. Voeg dit alles samen en breng op smaak
  7. Fileer de pladijzen, kruid ze, rol ze op en bind ze met een lint prei op
  8. Bak ze in boter
  9. Haal de buitenste blaadjes van de witloofvoetjes en bak deze in wat boter tot ze mooi bruin zijn
  10. Leg de witloofblaadjes in kleine vormpjes en vul ze met aardappelpuree
  11. Vouw ze dicht en houd ze warm om straks als taartje bij de pladijs te geven
  12. Kook de tuinboontjes of de asperges voor het garnituur beetgaar
  13. Laat de kalfsfond inkoken, voeg wat cassonadesuiker en de helft van het flesje bier toe en laat dit verder inkoken
  14. Maak het daarna op met verse boter
  15. Garnituur: Pel de tomaatjes en snijd ze door
  16. garneer met tuinboontjes of asperges
  17. Dresseren op het bord: Leg de pladijs en het witlooftaartje naast elkaar en voeg er de saus en de tomaatjes bij
  18. Leg de gebakken prei op de pladijs en bestrooi met sesamzaadjes en wat peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha