Pompoen-mosselgratin

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2103 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de mosselen overvloedig en laat ze uitlekken
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitjes en draden
  3. Snijd hem in stukken en kook hem zacht in gezouten water
  4. Giet het water af en droog de pompoen op een zacht vuurtje zonder deksel
  5. Passeer door een groentezeef of mix fijn
  6. Smelt een nootje boter en roer er de pompoenpuree door
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Voeg een snuifje kerriepoeder toe
  9. Werk op met 1 dl room en houd de puree warm
  10. Stoof de ui wit in enkel nootjes boter
  11. Doe de selder erbij
  12. Stoof de mosselen onder deksel op de uien en de selder, met de peterseliestengels, de witte wijn, peper van de molen, tijm en laurier
  13. Doe er geen zout bij
  14. Schud af en toe op tot de mosselschelpen volledig geopend zijn
  15. Als de mosselen gaar zijn, verwijdert u de schelpen
  16. Houd ze warm in was mosselsap
  17. Haal de rest van het mosselsap door een fijne puntzeef of door een neteldoek
  18. Kook het op (kook het iets verder in tot ongeveer 2 dl indien nodig; let op het zoutgehalte)
  19. Voeg er 2 dl room aan toe en laat inkoken tot sausdikte
  20. Kruid met kerriepoeder
  21. Klop 3 dl room op tot een vaste massa
  22. Verwarm de oven voor op 220°C
  23. Verdeel de pompoenpuree en de mosselen over ovenbestendige schaaltjes
  24. Lepel er eerst de mosselsaus en dan de geklopte room over
  25. Strooi wat gemalen kaas op de room en werk af met een snuifje kerriepoeder
  26. Plaats de schaaltjes in de oven en gratineer ze goudgeel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha