Potted shrimps1

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 767 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de garnelen en doe schillen in een zware pan met ruim koud water
  2. Breng aan de kook en laat zachtjes koken gedurende ong
  3. 30 min
  4. Vis de schillen eruit en gooi weg
  5. Voeg de visfilets toe en laat zachtjes, zonder deksel, gedurende 7 @ 10 min
  6. koken tot de vis makkelijk met een vork is los te maken
  7. Vis afgieten en pureren in blender samen met foelie, cayenne, nootmuskaat en zout
  8. Smelt één kopje (250 mL) boter in een grote steelpan; voeg de garnalen en de gepureerde vis toe
  9. Verhit dit mengsel onder voortdurend roeren zonder bruin te laten worden
  10. Niet laten koken Proef en voeg indien nodig nog wat specerijen toe
  11. doe over in een 750 mL schaal, strijk de bovenkant glad met achterkant van lepel
  12. Smelt de rest van de boter boven een laag vuur
  13. Schep het schuim af en giet alleen de heldere vloeistof (ghee) over het garnalenmengsel
  14. Gooi het melkachtig residu dat in de pan achterblijft weg
  15. Af laten koelen; afdekken met plasticfolie en nachtje in de koelkast
  16. Garneren met takje groen en serveren met toast of crackers

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha