Rode barbeel en inktvisjes met auberginerago

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1615 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de inktvisjes schoon, snij koppen en vinnen klein
  2. Zet zolang in de koelkast
  3. Snij de nerf en bladeren van de snijbiet in stukjes en blancheer kort in kokend water
  4. Laat schrikken en uitlekken
  5. Schil ui en knoflook, snijd beiden fijn en hak de peterselie
  6. Fruit de ui, voeg de stukjes inktvis, knoflook, worst, snijbiet, rijst en peterselie toe
  7. Breng op smaak met zout en peper
  8. Laat afkoelen
  9. Vul de inktvisjes met het mengsel en steek tandenstokers door de uiteinden
  10. Zet in de koelkast
  11. Snij voor de saus de bleekselderij in stukken, hak de sjalot fijn en pel de knoflook
  12. Breng de wijn aan de kook en flambeer die
  13. Voeg selderij, tenen knoflook, sjalot, tijm en laurier toe en laat koken tot vrijwel alle vloeistof is verdampt
  14. Doe de soep erbij, kook 3 minuten en zet warm weg
  15. Was en schil de aubergines en snij in blokjes
  16. Breng aan de kook, giet af en verdeel over een theedoek
  17. Houd apart
  18. Verwarm de oven voor op 200 graden
  19. Verdeel de gevulde inktvis ober een met olijfolie ingevette ovenschaal en bak 10 minuten
  20. Haal ze dan uit de oven, verwijder de tandenstokers, bestrooi royaal met peper en besprenkel met citroensap
  21. Verwarm olijfolie en aubergines in een pan en breng op smaak met zout en peper
  22. Bak de vis kort in hete olijfolie, eerst aan de huidkant, dan aan de andere kant
  23. Verdeel de aubergines over de borden
  24. Giet de saus er omheen
  25. Verdeel de vis over de groenten en doe de inktvisjes erbij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha