Rode poon in roomsaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1553 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes
  2. Maak de rode poon zorgvuldig schoon, leg de vis in een schaal en giet de melk erover
  3. Strooi 2 eetlepels bloem op een bord en meng er peper en zout door
  4. Wentel hier de vis door
  5. Verhit de helft van de boter en bak hierin de vis aan beide kanten mooi bruin en gaar
  6. Verhit in een andere pan de rest van de boter en bak hierin de champignons lichtbruin
  7. Roer een halve eetlepel bloem door de koffieroom
  8. Strooi wat zout en peper over de champignons en giet er het koffieroommengsel en citroensap bij
  9. Laat de saus goed warm worden, maar niet koken
  10. Leg de rode ponen op een schaal en giet de saus erover
  11. Bestrooi het met peterselie
  12. Lekker met aardappelen en worteltjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha