Saumon r l ail et aux lardons

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 572 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225°
  2. Schuif de schaal in de oven
  3. Bestrooi de zalm met zout, peper en bloem
  4. Snij het spek in grove stukken
  5. Verhit de olie in een koekenpan, bak de zalm met het vel boven 2 minuten, keer de zalm en voeg spekjes en knoflook toe, bak 3 minuten
  6. Schep 2 lepels fond in de ovenschaal
  7. Leg de zalm erin, schep knoflook en spekjes eromheen
  8. Bak in 15 minuten gaar
  9. Snipper het sjalotje
  10. Schenk het bakvet van de zalm uit de pan
  11. Verhit in dezelfde pan azijn en sjalot tot de azijn is verdampt
  12. Crème fraîche en de rest van fond toevoegen, gladroeren en op hoog vuur inkoken tot een lichtgebonden saus
  13. Snij de boter in kleine stukjes en klop van het vuur af door de saus
  14. Halveer de zalm in de lengte, leg op een warme schaal en de spekjes en knoflook eromheen strooien
  15. Geef de saus er apart mee

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker11 mrt 2008 om 13:09 Reageer

    ik zoek lardons wat zijn dat


Reageer zelf op dit recept

kaptcha