Scampi s in rijstblaadjes met papayasaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1078 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin met het bereiden van het chilisap
  2. Snijd de chilipepers in kleine stukjes (doe handschoenen aan, zo vermijdt u prikkende ogen of huidirritaties)
  3. Breng het water aan de kook met azijn en zout, doe er de chilipepers bij en laat ze in 20 minuten gaar sudderen
  4. Mix de pepertjes tot een sap en haal het door een fijne zeef
  5. Laat het afkoelen en bewaar het in een flesje in de koelkast
  6. Pel de scampi's zorgvuldig
  7. Verhit een klontje boter in de pan, stoof hierin de scampi's en de ui, de prei en de champignons
  8. Breng op smaak met peper en zout
  9. De groenten moeten beetgaar zijn
  10. Maak nu de saus: Verhit een pan met olie en stoof hierin de sjalot, de knoflook, de gember en de papaya
  11. Blus de pan met azijn, rood chilisap en honing en laat nog even stoven alvorens de goed ontvette kippenbouillon erbij te gieten
  12. Laat alles ± 10 minuten zachtjes koken
  13. Mix de saus glad en houd ze warm
  14. Week de rijstblaadjes 30-40 seconden in koud water
  15. Als ze week worden, dept u ze droog op een keukendoek
  16. Vul de blaadjes op met 2 scampi's en wat gemengde krokante groenten
  17. Strijk de randen goed in met losgeklopt eiwit en plooi de rijstblaadjes eerst tot een half maantje en dan tot een vierkantje
  18. Verhit de olie goed en bak de rijstblaadjes lichtbruin krokant
  19. Dep het overtollige vet af met keukenpapier en schik 2 rijstblaadjes per bord
  20. Schep er een sausspiegel omheen en versier met een takje munt en versnipperde vioolbloemblaadjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha