Scampi s met acaciahoning gesauteerd

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 977 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was het witloof en snijd het in fijne schijfjes
  2. Meng er het citroensap onder om verkleuring te voorkomen
  3. Was en versnipper de rode sla heel fijn
  4. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit met een scherp mesje
  5. Voor de vinaigrette mengt u de notenolie met de wijnazijn en brengt u hem op smaak met peper en zout
  6. Verhit een nootje boter en bak hierin de denappelpitten, laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier
  7. Bak in dezelfde pan de scampi's ongeveer 2 minuten op groot vuur
  8. Breng op smaak met peper en zout
  9. Was ondertussen de veldsla en haal de steeltjes eraf
  10. Meng de vinaigrette met de rode sla en het witloof en schik dit op hoopjes in het midden van de borden
  11. Leg er de pompelmoesschijfjes op en strooi er nog even de denappelpitten over
  12. Voeg de acaciahoning en de wijnazijn bij de scmapi's en laat nog even meesudderen, zodat de honing karameliseert en lichtjes rond de scampi's plakt
  13. Verdeel de scampi's over de witloofsalade, giet er een lepeltje honingsaus over en bestrooi met bieslook
  14. Versier met de veldsla

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha