Scampi s met meloen en frambozenazijn gemarineerd

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 827 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De dag voordien: Versnijd de uien en de selder en breng ze aan de kook in het water
  2. Kruid met zout of selderijzout en cayennepeper
  3. Laat + 20 min
  4. goed doorkoken
  5. Pocheer de gepelde scampi's in ongeveer 10 min
  6. gaar in het vocht en laat ze hierin afkoelen
  7. De dag zelf: Versnijd de bieslook zeer fijn
  8. Bevochtig met de notenolie en het citroensap (als de citroenen vrij groot zijn, kan u beter maar 1 citroen gebruiken)
  9. Kruid met peper van de molen en zout
  10. Laat de scampi's hierin minstens 1 u
  11. marineren
  12. Draai ze regelmatig om
  13. Reinig de friseesla
  14. Schil de meloen, venwijder de zaadjes en snijd de meloen in partjes
  15. Verdeel de tomaten in 4, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in dobbelsteentjes
  16. Leg de sla en de meloenpartjes op de borden
  17. Hierop legt u de scampi's
  18. Verdeel er een eetlepel marinade over
  19. Werk af met de tomaat, de sjalot, de dragon en de frambozenazijn

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha