Scampi-beignets met spinazieroom

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 993 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de bloem in een beslagkom, maak in het midden een kuiltje waarin u de eierdooier, het bier, de olie, peper en zout doet
  2. Meng dit goed tot een glad beslag
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel deze juist voor het frituren, onder het deeg
  4. Maak dan het garnituur
  5. Pel de scampi's en dep ze droog
  6. Was de spinazie en blancheer ze even in lichtgezouten water
  7. Giet ze af en laat ze goed uitlekken
  8. Pel het teentje look, halveer het en wrijf er een kookpannetje mee in waarin u vervolgens een nootje boter smelt
  9. Voeg er de spinazie aan toe en roer ze goed los
  10. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en houd de bereiding warm
  11. Pel de tomaat, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in ruitjes
  12. Maak vervolgens de saus
  13. Was de spinazie en snipper ze fijn
  14. Smelt een nootje boter en stoof er de spinaziesnippers in
  15. Voeg er de room, nootmuskaat, peper en zout aan toe en laat ca 5 minuten sudderen
  16. Mix de saus en giet ze tenslotte door een zeef
  17. houd ze warm
  18. Dompel de scampi's in het beslag en bak ze gedurende 3 à 4 minuten in frituurolie van 180 graden
  19. Leg op elk bord een bedje van spinazie, schik er de scampi-beignets op en lepel er de spinaziesaus rond
  20. Versier met de tomaatruitjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha