Schar met tamarindesaus gefrituurde

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2842 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem een stuk tamarindepulp en leg in 50 ml warm water
  2. Werk de pasta met de vingers door het water tot hij gebroken is en alle zaden los zijn
  3. Zeef het mengsel door een fijne zeef en gooi het vezelige materiaal in de zeef weg
  4. Doe tamarindewater, nam pla en ui in een vijzel of keukenmachine en maak er een grof mengsel van
  5. Doe in een kom en doe de chilipepers, laos, knoflook, suiker, 2 lepels water en koriander bij
  6. Verhit de olie tot 180 graden
  7. Frituur de schar stuk voor stuk 5 minuten tot de buitenkant heel krokant en de binnenkant gaar is
  8. Laat op keukenpapier uitlekken
  9. Serveer op borden, schep er wat saus over en serveer de rest van de saus er apart bij
  10. De olie moet heet genoeg zijn, zodat de buitenkant knapperig wordt en de binnenkant sappig blijft

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker05 jan 2008 om 16:45 Reageer

    Recept is afkomstig uit het boek "Rick Steins vis-odyssee", auteur: Rick Stein, uitgeverij BZZTôH, 1999


Reageer zelf op dit recept

kaptcha