Schol gegratineerd

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 978 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C
  2. Pel en snipper de sjalotjes
  3. Hak de champignons fijn
  4. Schep sjalot met champignons en kruiden door elkaar
  5. Breng op smaak met zout en peper
  6. Vet een lage ovenschaal in met 10 gram boter en bestuif deze met bloem
  7. Verwarm de rest van de boter in een steelpan en bak het paneermeel al omscheppend goudbruin
  8. Laat het paneermeel op keukenpapier uitlekken
  9. Strooi de helft van het paneermeel in de schaal
  10. Verdeel de helft van het champignonmengsel erover
  11. Leg de scholfilets erop en verdeel de rest van het champignonmengsel over de vis
  12. Schenk de wijn en de bouillon langs de kant in de schaal
  13. Schep de kaas door de rest van het paneermeel en strooi dit mengsel over de vis
  14. Bak de scholfilets in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha