Scholrolletjes met ham en spinazie

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 832 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontdooi de vis
  2. Was spinazie of veldsla en laat goed uitlekken
  3. Halveer de plakjes ham in de lengte
  4. Halveer de scholfilets in de lengte en met het vel naar boven op een plank uitspreiden
  5. Dun besmeren met mosterd
  6. Ham en blaadjes spinazie erop leggen
  7. Scholfilets oprollen en naast elkaar met het uiteinde tegen de rand in een wijde glazen schaal van 2 liter leggen
  8. Afdekken met deksel of magnetronfolie
  9. Laat in 8-9 minuten op 500-600 watt garen
  10. Schenk het vocht in een maatbeker
  11. Bedek de filets opnieuw en laar nog enkele minuten nagaren uit de magnetron
  12. Roer de crème fraîche en de allesbinder door het vocht
  13. Verwarm 1 minuut op 600-700 watt tot een gebonden saus ontstaat, halverwege roeren
  14. Serveer de saus apart, verder serveren met aardappelpuree en spinazie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha