Staartvis met gekonfijte prei en Passendale

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1314 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding - Snij de prei in flinterdunne ringen
  2. Bereiding (20 min
  3. ) Smelt 2 eetl
  4. boter in een kookpan
  5. Doe er de preiringetjes bij en laat 2 min
  6. al roerend stoven
  7. Strooi er de suiker over en laat nog even bakken terwijl u verder omroert
  8. Giet er beetje bij beetje 1,5 dl Passendale bij
  9. Kruid met peper, zout en een snuifje tijm
  10. Laat 15 min
  11. stoven met het deksel schuin op de pan
  12. Neem indien nodig het deksel van de pan gedurende de laatste minuten om het vocht te laten verdampen
  13. Smelt intussen 1 eetl
  14. boter in een brede pan en leg er de diepgevroren staartvis in
  15. Dek af en laat 10 min
  16. sudderen op een matig vuur
  17. Voeg de rest van het bier en de room toe en laat de vis nog enkele minuutjes gaar worden
  18. Neem de vis uit de pan en laat de saus indien nodig nog even inkoken op een hevig vuur
  19. De saus moet lichtgebonden zijn
  20. Afwerking Maak op elk bord een bedje van de gekonfijte prei en schik er een stuk vis op
  21. Lepel er een beetje saus over en dien op met een sneetje brood of minibroodjes
  22. Tip Voor een feestelijke versiering: snij een stuk prei (3 cm) in de lengte in dunne sliertjes
  23. Bak ze goudbruin in hete frituurolie
  24. Schik enkele sliertjes bovenop de vis
  25.      

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha