Taartje van gamba s pasta en tomaat met basili

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1624 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Taartje van gamba's, pasta en tomaat met basilicumolie en balsamicodressing Ontvel de tomaten, snij ze in vieren; vang het vocht op en zeef dat
  2. Haal de zaadlijsten en de pitjes uit de tomaten
  3. Knijp de knoflook uit in een ovenschotel, leg hierin de tomaatpartjes, bestrooi met zout en peper en suiker en druppel er wat olijfolie over en laat ± 1 uur in een oven van 90° drogen
  4. Balsamicodressing Meng de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper
  5. Pasta Meng de ingrediënten met olie en 2 theelepels zout in de keukenmachine, laat 30 minuten rusten; maak er tagliolini van met behulp van de pastamachine
  6. Kook dit 2 minuten in zout water (met daarin een scheutje olie)
  7. Spoel de pasta af met koud water
  8. Laat uitlekken en marineer met de fijngesneden basilicum, kaas, dressing en een scheutje olijfolie
  9. Zet in de warmhoudkast
  10. Pel de gamba's en bak ze zacht in wat olie
  11. Basilicumolie Pureer de basilicumblaadjes* met de olijfolie in de blender
  12. Maak middenop het bord met behulp van een vorm (7 cm Ø) een taartje van laagjes pasta, gamba en tomaat; garneer met drie sprieten bieslook en druppel er wat basilicumolie omheen en wat balsamicodressing

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha