Tamarindescampi

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 837 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Pel de garnalen en verwijder het darm kanaal op de bekende manier
  3. 2
  4. Mix de Tamarinde pulp met 120ml
  5. heet water
  6. Laat ong 8-10 min
  7. wellen
  8. Wijf de pulp met de vingers zodat het vlees van de pitten los laat
  9. Wrijf dan deze mix (met het water) door een fijne zeef in een schaaltje
  10. De overgebleven pulp kan men dan weggooien
  11. 3
  12. Verhit de Tamarinde pulp, suiker, azijn, soja saus en sambal in een pan met dikke bodem of wok
  13. Kook onder voortdurend roeren deze massa tot het geheel is ingedikt zodat men ong
  14. ¾ kopje (170ml) overhoudt
  15. Verwijder de saus uit de pan en bewaar in een aparte kom
  16. Deze saus kan afgedekt ong
  17. een week koel bewaard worden
  18. 4
  19. Maak de koekenpan schoon met een stuk keukenpapier
  20. Verhit de pan met de olie en bak de garnalen vlug om en om zodat ze mooi rose zijn, ongeveer 2 minuten
  21. Voeg de tamarinde saus toe en op een hoog vuur verhit de garnalen met de saus
  22. (ong
  23. 3 -6 minuten, afhankelijk van de dikte van de garnalen
  24. 5
  25. Serveer de garnalen op een bedje van droge witte rijst
  26. Lepel de zoet/zure saus over de garnalen en garneer met de lente uitjes
  27. Heerlijk! Eet smakelijk :) Vertaling: Conny Simonis –Sonora –California – USA

Reageer zelf op dit recept

kaptcha