Tandoori jhinga Geroosterde steurgarnalen

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 673 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de garnalen koud af en pel ze naar wens
  2. Of snijd ze van onderen met een scherp mes in en druk ze enigszins plat
  3. Leg ze in een kom, bedruppel met citroensap en bestrooi met zout en peper
  4. Roer de garnalen goed om en zet ze apart
  5. Voor de marinade: Spreid koriander, fenegriek, kardamom en uiezaad op een bakplaat uit
  6. Leg de laurier erbij en rooster alles 10-15 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven
  7. Laat dan afkoelen en stamp fijn in een vijzel
  8. Doe de ui, knoflook en gember met de yoghurt en kurkuma in een blender of keukenmachine
  9. Pureer tot een gladde pasta, voeg de geroosterde specerijen toe en draai nog 30 seconden
  10. Kleur het mengsel met de voedselkleurstof rood
  11. Giet de marinade over de garnalen en laat ze afgedekt in de koelkast marineren: gepelde garnalen 3-4 uur en ongepelde een nacht
  12. Neem ze uit de marinade, rijg ze aan spiesjes en bestrooi met anijs
  13. Rooster ze vervolgens in 3-5 minuten net gaar op de barbecue; keer ze geregeld en bedruip met de marinade
  14. Dien meteen op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha