Tempura gamba s met Thaise chilisaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1481 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Saus: Bereid de chilisaus met 115 ml water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem afkoelen
  2. Gamba's: Pel de gamba's, maar laat het staartstuk zitten
  3. Maak met een scherp mesje een inkeping in de rug en verwijder het zwarte stukje darm
  4. Tempurabeslag: Klop het ei met 1/4 liter ijskoud water schuimig
  5. Klop de tempurabloem erdoor tot een glad beslag ontstaat (voeg zonodig extra water toe)
  6. Verhit frituurolie tot ± 150°C
  7. Bekleed een vergiet met keukenpapier
  8. Doop de gamba's in het beslag en frituur ze met ± 5 tegelijk in olie goudbruin
  9. Laat ze in de vergiet uitlekken
  10. Geef de Thaise saus erbij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha