Tempura van groenten en gamba s

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 861 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer voor de dipsaus de sojasaus, dashi, mirin en gember door elkaar en laat dit ± 30 minuten staan
  2. Verhit de frituurolie tot 170-180°C
  3. Meng de tempuramix met het ijswater (gebruik dit direct na de bereiding)
  4. Doop de groenten en de garnalen erin en frituur ze met enkele tegelijk in 1-2 minuten krokant (de kleur blijft vrij licht)
  5. Serveer de tempura met de saus en partjes limoen
  6. Zelf tempurabeslag maken: Klop 2 eidooiers door 1/2 liter ijswater en roer er snel 250 gr witte bloem en wat zout door
  7. Maak het beslag vlak voor gebruik, het hoeft niet perfect glad te zijn

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha