Tjumi tjumi inktvis in saus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1859 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gebruikt u verse inktvis, zout ze dan iets, kook ze half gaar en laat ze uitlekken
  2. Bewaar de bouillon
  3. Gebruikt u diepvries inktvis, laat ze dan ontdooien, zout ze iets, kook ze half gaar, laat ze uitlekken en bewaar de bouillon
  4. Komt de inktvis uit blik, laat ze dan uitlekken en bewaar het sap eruit
  5. Let erop, dat de inktvis een soort lange dunne ruggegraat heeft, verwijder die dus voorzichtig
  6. Voeg verder 2 grote heel fijngesneden uien, 2 heel fijngesneden teentjes knoflook, stukje trassie, 1/2 tl laos, ketumbar en daunn salam toe
  7. Zet dan het vuur laag en doe er de uitgelekte inktvis bij
  8. Roer goed om en doe er zoveel bouillon of sap bij, dat de inktvis net onder staat
  9. Laat bij verse of diepvries inktvis nog 5 minuten doorsudderen, indien uit blik, iets korter

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha