Vis in een jasje

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1458 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor de jasjes van de vis kunt u heel goed diepgevroren velletjes fillodeeg nemen
  2. Dit gerecht kan als voor- en ook als hoofdgerecht worden gegeven
  3. Reken voor voorgerechten op 1 pakketje per persoon en op twee of drie pakketjes als het een hoofdgerecht betreft
  4. U kunt er eventueel een warme of koude tomatensaus bij geven
  5. Ook een met wat droge witte vermouth verdunde mayonaise past er goed bij
  6. Spoel de vis onder koud stromend water
  7. Maak de filets droog met keukenpapier
  8. Snijd de vis in stukken en leg ze in de mengkom van de foodprocessor
  9. Maak de bosuitjes schoon, snijd ze in stukjes en leg ze bij de vis
  10. Gebruik zoveel mogelijk groen van de bosuitjes
  11. Strooi er vervolgens peterselie en wat zout en peper over
  12. Voeg daarna het eiwit toe
  13. Laat de machine zolang draaien tot een smeuïg mengsel is verkregen
  14. Doe alles over in een kom en plaats deze tenminste 30 minuten op het koudste plekje in de koelkast
  15. Laat intussen de plakjes fillodeeg ontdooien (ca 10 minuten)
  16. Vorm van het vismengsel 6 ballen
  17. Leg op elk deegplakje een visbal
  18. Bestrijk het deeg rondom elke visbal met een kwastje met wat water
  19. Trek de punten van elk deegvelletje omhoog en vouw ze als buideltjes om de visballen
  20. Leg de pakketjes hierna nogmaals 30 minuten in de koelkast (langer mag ook)
  21. Vet een bakplaat in met wat boter en strijk er met een kwastje een beetje water over uit
  22. Leg de vispakketjes op de bakplaat en bestrijk het deeg met een kwastje met losgeroerd ei
  23. Schuif de bakplaat in het midden van de reeds tot 200C voorverwarmde oven
  24. Bak de pakketjes in ca 12 minuten lekker knapperig, goudbruin en gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha