Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Vis in een jasje
vis
Portie:
4 personen
Kooktijd:
20 minuten
Bekeken:
1458 x
Print
Ingrediënten
6 velletjes diepgevroren fillodeeg
ca 350 gr gefileerde kabeljauw, tarbot of griet
3 bosuitjes
1 el fijngehakte peterselie
zout
peper uit de molen
1 eiwit
1 ei
Het fillodeeg kunt u vervangen door eveneens diepgevroren bladerdeeg. U moet het deeg dan wel heel dun op een met watbloem bestoven werkblad uitrollen.
Bereiding
Voor de jasjes van de vis kunt u heel goed diepgevroren velletjes fillodeeg nemen
Dit gerecht kan als voor- en ook als hoofdgerecht worden gegeven
Reken voor voorgerechten op 1 pakketje per persoon en op twee of drie pakketjes als het een hoofdgerecht betreft
U kunt er eventueel een warme of koude tomatensaus bij geven
Ook een met wat droge witte vermouth verdunde mayonaise past er goed bij
Spoel de vis onder koud stromend water
Maak de filets droog met keukenpapier
Snijd de vis in stukken en leg ze in de mengkom van de foodprocessor
Maak de bosuitjes schoon, snijd ze in stukjes en leg ze bij de vis
Gebruik zoveel mogelijk groen van de bosuitjes
Strooi er vervolgens peterselie en wat zout en peper over
Voeg daarna het eiwit toe
Laat de machine zolang draaien tot een smeuïg mengsel is verkregen
Doe alles over in een kom en plaats deze tenminste 30 minuten op het koudste plekje in de koelkast
Laat intussen de plakjes fillodeeg ontdooien (ca 10 minuten)
Vorm van het vismengsel 6 ballen
Leg op elk deegplakje een visbal
Bestrijk het deeg rondom elke visbal met een kwastje met wat water
Trek de punten van elk deegvelletje omhoog en vouw ze als buideltjes om de visballen
Leg de pakketjes hierna nogmaals 30 minuten in de koelkast (langer mag ook)
Vet een bakplaat in met wat boter en strijk er met een kwastje een beetje water over uit
Leg de vispakketjes op de bakplaat en bestrijk het deeg met een kwastje met losgeroerd ei
Schuif de bakplaat in het midden van de reeds tot 200C voorverwarmde oven
Bak de pakketjes in ca 12 minuten lekker knapperig, goudbruin en gaar
Soortgelijke recepten
Gegratineerde eenvoudige visschotel ui de oven
20 min
Vissouffl op z n Indonesisch
20 min
Gevulde aardappelen in hun jasje
20 min
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
679296x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
542478x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
423077x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok