Vis met tausi gestoomd

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 931 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermeng de ingrediënten voor de marinade, wrijf de vis met de marinade in en laat die ± 10 minuten in de koelkast intrekken
  2. Spoel de tausi met koud water af en leg die in een vuurvaste kom
  3. Voeg de knoflook, gember, rode peper, suiker en rijstwijn toe
  4. Zet de kom in de stoompan (op het rekje) en laat het tausi-mengsel (met het deksel op de pan) op hoog vuur ± 20 minuten stomen
  5. Leg de vis in de schaal, laat die ook op hoog vuur 10-15 minuten stomen en neem dan de schaal uit de stoompan
  6. Giet het kookvocht af en leg de vis op een voorverwarmde schaal (op een bedje van geblancheerde Chinese kool)
  7. Schenk de warme tausi-saus en enkele druppels sesamolie over de vis

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha