Vis pikante Chinese

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1490 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom met een mespunt zout, maak een kuiltje en doe de eierdooier en de olie hierin; maak er met de melk een soepel beslag van
  2. Klop het eiwit stijf en zet dit even apart
  3. zet het beslag ± 30 minuten afgedekt in de koelkast
  4. Meng vlak voor het gebruik het eiwit door het beslag en leg de stukjes vis hierin
  5. Verhit de olie in de wok en frituur de stukjes vis goudbruin in ± 20 minuten
  6. Haal de stukjes vis met een schuimspaan uit de olie
  7. Verhit de olie opnieuw en frituur elk stukje nog 2 minuten
  8. Laat uitlekken op keukenpapier
  9. Verhit in de wok 1 eetlepel olie en voeg de ingrediënten voor de saus toe: gember, chilipoeder, tomatenpuree, sojasaus, wijn, water, suiker, rode peper, knoflook, zout en peper
  10. Roerbak ± 3 minuten
  11. Zet het vuur hoger en voeg de vis toe
  12. Meng alles goed en laat het goed heet worden
  13. Direkt serveren, anders wordt de vis zacht

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha