Vis uit Hong Kong gebakken

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 779 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een beslagkom, maak in het midden een kuiltje en doe er de eierdooier, de melk, een lepel olie en een mespunt zout in
  2. Klop het stevig door
  3. Dek de kom af en zet hem 30 minuten in de koelkast, terwijl u de saus bereidt
  4. Verhit de olie in de wok, doe er de knoflook, het pepertje en de verse gemberwortel in en laat het even zacht en glazig bakken
  5. Doe er dan alle ingrediƫnten voor de saus bij, breng aan de kook en laat de pan op heel laag vuur staan, terwijl u de vis bereid
  6. Maar laat de saus beslist niet koken
  7. Snijd de vis in stukjes en kijk direct even na of er geen graten zijn achtergebleven
  8. Klop het eiwit zeer stijf en spatel het door het beslag
  9. Dompel steeds enkele stukjes vis in het beslag en bak ze in de hete frituurpan tot ze aan alle kanten een knapperig korstje hebben
  10. Leg ze op papier en bak de volgende portie, maar houd ze wel warm
  11. Doe de stukken vis in de saus, laat alles even door en door heet worden en dien direct op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha