Wijting in cider met champignonsaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1099 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Scheid het ei in eiwit en eigeel
  2. Wrijf de vis in met mosterd en bestrooi hem met viskruiden
  3. Breng in een grote pan de cider aan de kook, leg de vis erin en pocheer hem met de deksel op de pan in ± 10 minuten tegen de kook aan gaar
  4. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  5. Verhit de boter en bak de champignons in ± 3 minuten zachtjes tot het vocht is verdampt
  6. Schep de vis voorzichtig in een platte ovenschaal en houd hem warm
  7. Zeef boven een maatbeker het pocheervocht en vul dat aan tot 2 dl
  8. Verdeel de champignons over de vis
  9. Roer de bloem door het bakvet
  10. Voeg al roerend scheutje voor scheutje het pocheervocht toe
  11. Blijf roeren tot een gebonden saus is ontstaan
  12. Laat die ± 5 minuten zachtjes koken en roer af en toe
  13. Verwarm de grill voor op de hoogste stand
  14. Klop de eidooier met de slagroom los en roer dit van het vuur af door de saus
  15. Breng op smaak met peper en zout
  16. Schenk de saus over de vis
  17. Laat in het midden van de grill de vis ± 5 minuten licht bruin kleuren
  18. Garneer met peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha