Zalm met balsamico en bloemkool

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2403 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in hele kleine stukjes van ca
  2. 1 cm
  3. Kook deze gaar in lichtgezouten water en verfris ze vervolgens onder de koude kraan
  4. Laat ze goed uitlekken
  5. Wentel de zalmstukjes in 1/2 dl olijfolie en schik ze vervolgens met de velkant naar boven op een ovenplaat
  6. Kruid met peper en zout
  7. Vermeng de bloemkool met de bieslook en vul 4 cilindervormige buisjes (of servetringen) met deze bereiding
  8. Schik er 5 hazelnoten op en plaats de ringen op een tweede ovenplaat
  9. Bak de zalm ca 5 minuten onder de hete gril en schuif er de tweede ovenplaat met de bloemkool onder
  10. Verwarm ondertussen de rest van de olijfolie met de balsamico azijn
  11. Kruid met peper en zout
  12. Laat de pijnappelpitten lichtjes kleuren in een droge pan
  13. Leg de zalm in het midden van 4 warme borden
  14. Ontvorm de bloemkoolcilinders en schik ze naast de zalm
  15. Klop de olijfolie nog eens goed op zodat de balsamico zich verdeelt en giet deze saus rond de vis
  16. Verdeel er tenslotte de pijnappelpitten over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha