Zalmfilet met hijiki en miso gember-saus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 994 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij groenten en kruiden voor de fond fijn
  2. Week de hijiki in ruim koud water gedurende 30 minuten
  3. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen tot zacht
  4. Spoel de graten af; haal de kieuwen uit de koppen en maak van de ingrediënten een visfond
  5. Denk aan het afschuimen
  6. Saus Bereiding als beurre blanc
  7. Breng de witte wijn, mirin en visfond aan de kook
  8. Reduceer, meng er de miso en gember door en reduceer weer
  9. Klop er de slagroom door
  10. Monteren met de boter
  11. Fileer de zalm en snij er dunne plakjes van (dat gaat beter als het vel er nog aan zit)
  12. Maak van de zalm "roosjes”, één per persoon
  13. Leg ze op een bakplaat
  14. Zet de zalmroosjes 1 minuut in een hete (200°) oven, ze moeten van binnen rauw blijven
  15. Zet de zalm midden op het bord, leg er de hijiki op
  16. Druppel er de saus omheen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha