Zalmforel met witloof beursje van gemarineerde

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1117 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De dag vooraf: Vraag aan uw vishandelaar om de zalmforel in 4 lange, dunne sneden te versnijden
  2. Verwijder met een pincet de zijgraatjes van de zalmforelfilet
  3. Snijd de vinnen en de vette buikwand weg en leg de filet op de velkant in een schaal
  4. Verdeel 2 eetlepels grof zout over de filet
  5. Was de dille, droog ze, hak ze grof en strooi ze over de vis
  6. Giet er de witte wijn over en plaats dit ongeveer 12 uur in de koelkast
  7. De dag zelf: Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en de pitten
  8. Snijd de paprika in stukjes
  9. Pel de sjalot en snipper ze
  10. Mix de mosterd, de honing en de sjalotsnippers fijn en voeg geleidelijk de olie en azijn toe
  11. Kruid met peper en zout en meng er ook de paprikastukjes onder
  12. Maak het witloof schoon en spaar 12 blaadjes voor het garnituur
  13. Snijd de rest fijn en meng dit onder de helft van de saus
  14. Neem de zalmforel uit de schaal en spoel hem af onder koud water
  15. Neem een hoopje witloofsla en wikkel deze in een zalmforelreep
  16. Dompel het preiblad in kokend water en snijd er 4 zo lang mogelijke touwtjes uit
  17. Vouw de zalmplakken dicht tot een beursje en bind ze vast met een preitouwtje
  18. Schik de beursjes in het midden op een bord en lepel er de resterende saus rond
  19. Schik 3 witloofblaadjes in waaiervorm boven het beursje en leg er een veldslablaadje in

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha