Zalmforelschnitzel met tomatensaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1799 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Stap 1: Snijd van 1 citroen 8 schijfjes en pers de andere citroen uit
  2. Snijd de tomaten in stukjes en meng ze met het citroensap, het bieslook en voeg zout en peper naar smaak toe
  3. Spoel de zalmforelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog
  4. Snijd de korsten van de boterhammen
  5. Stap 2: Verkruimel in een keukenmachine of met de staafmixer de boterhammen, de cashewnoten en een 1/2 theelepel zout
  6. Klop het ei los met een beetje water
  7. Wentel de zalmforelfilets door de bloem, haal de zalmforelfilets door het ei en wentel ze vervolgens door het cashewnotenmengsel zodat ze helemaal bedekt zijn
  8. Breng op dezelfde manier nog een laagje aan
  9. Stap 3: Verhit de boter in 2 ruime koekenpannen, wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken
  10. Bak de zalmforelfilets (2 per pan) in ca
  11. 5 minuten aan beide kanten goudbruin
  12. Leg op elke zalmschnitzel 2 schijfjes citroen en geef de tomatensaus er apart bij
  13. Lekker met gebakken krieltjes en kort gekookte broccoli
  14. Vistip: zalmforelfilet kan worden vervangen door ontvelde tong of scholfilet

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha